TYPOGRAPHY
Tijdens het vak Typography werden we uitgedaagd om een informatieve digitale letterproef te maken over een lettertype dat ons als ontwerpers aansprak. Daarbij mochten we ook een poster maken, passend bij de stijl en vorm van het gekozen lettertype. Ik koos voor het lettertype "Crayond", die me tijdens onze studiereis in Brussel opviel op een albumhoes. Ik koos voor dit lettertype omdat ik veel mogelijkheden zag om er een stijlvolle interface mee te creëren. De interface heb ik gemaakt met HTML en CSS, en is hier te bekijken.
De opdracht voor de poster was om een woord van 4 letters te kiezen en deze vorm te geven op papier door hier een interessante compositie van te maken. Ik heb gekozen voor het woord "aura". Op donkerblauw Canson Mi-Teintes papier heb ik holografisch stickerpapier uitgesneden, waarin je meerdere kleuren terug ziet komen. Dit vond ik passend bij het woord en ik wilde graag experimenteren met dit materiaal op een donkere achtergrond.
Cijfer interface: 7,5
Cijfer poster: 8,5​​​​​​​
GRID EN KLEUR
Voor het vak Grid en Kleur was de opdracht om een interface te bouwen voor een onderwerp die dichtbij ons ligt, en dit te aan één van de gegeven onderdelen. Voor deze opdracht heb ik de onderdelen culturele waarde en lokale productie gekozen voor mijn concept. Het concept wat ik bedacht heb voor dit vak heet Hypnose, dit is een poppodium waar lokale artiesten hun muziek kunnen laten horen. Op de website kun je artiesten ontdekken, kaarten kopen voor hun optredens en merchandise bestellen. Ook zijn er clubavonden. Ik heb gekozen voor donkere kleuren om de sfeer van het nachtleven vorm te geven, met details van helder rood. De interface heb ik gemaakt in Adobe XD en deze kun je hier bekijken.
Cijfer: 6,6
BEELDTAAL
Bij dit vak leerden we over de theorieën van beeld en hoe dit als ontwerper in verschillende contexten te analyseren is. Ik leerde hier over semiotiek, retorica en gestalt, maar ook over verschillende ethische kwesties binnen ontwerp. Bij dit vak heb ik voor opdracht 1 drie visuals gemaakt, met elk een andere context. De visuals moesten een duidelijk indexicaal teken hebben, met één hoofdonderwerp die in elke visual een ander doel heeft.
Voor de tweede opdracht maakte ik een retorische analyse over een bewustwordingsposter over wapengeweld in de VS, en heb ik de poster aangepast om de boodschap nog duidelijker te maken. Deze is op de tweede afbeelding (rechtsboven) te zien. 
Opdracht 3 was het maken van onze eigen bewustwordingsposter over een onderwerp waar wij persoonlijk een duidelijke visie en mening over hebben. Ik koos voor het onderwerp voedselverspilling en ik heb met behulp van AI verschillende visuele elementen samengevoegd in combinatie met typografie. De boodschap die ik wil overbrengen is dat overconsumptie een groot probleem is waardoor veel eten wordt weggegooid of niet wordt gebruikt. Hierin schets ik een vuilnisbak als metafoor voor de winkelkar met weggegooide boodschappen.
Cijfer: 7,5
INTERFACE EN INTERACTIE
Het vak Interface en Interactie droeg de opdracht om een interactieve tijdlijn te ontwerpen voor een klassiek, bestaand karakter. Ik koos bij deze opdracht voor Hello Kitty, omdat dit een karakter is dat iedereen kent en het past bij mijn ontwerpstijl. Ik vond het interessant om te onderzoeken waar dit karakter vandaan komt en hoe het bedacht is. Hello Kitty is een karakter dat in 1974 bedacht is. Hello kitty staat bekend om het maken van vriendschappen en herinneringen, daarom heb ik de interface in de stijl van een herinneringenmuur gemaakt. Je kunt op de verschillende jaartallen klikken en meer informatie lezen over het desbetreffende jaartal. De teksten die in de infromatiekaarten staan, zijn geschreven vanuit het ik-perspectief van Hello Kitty. De website is gemaakt met HTML, CSS en Javascript en is hier te bekijken.
Cijfer: 7
INTERFACE EN BEWEGING
Bij het vak Interface en Beweging lag de focus op motion graphics en interactieve (mircro-) animaties. De opdracht was om een interface te maken van een zelf ontworpen karakter met drie verschillende interacties door de gebruiker, die elk een andere animatie of actie weergeven. Het karkater dat ik ontwierp is een kikker die op het winterweer gekleed is. De kikker kan dansen, een sneeuwbal gooien en een kop warme chocolademelk drinken. Ook heb ik audio toegevoegd aan de animaties. Ik heb deze interface gemaakt in After Effects en Adobe XD en je kunt de interface hier ervaren. De illustraties heb ik gemaakt in Procreate. De bovenstaande video's zijn twee van de interacties die de kikker uitvoert als je als gebruiker interacteert met de moving icons. 
Cijfer: 8
MEESTERPROEF
Voor de meesterproef van de minor Visual Interface Design was de opdracht om een visuele interface experience te ontwerpen op basis van een casus. Ik koos voor een aflevering van tegenlicht, genaamd Perfect Me. Het onderwerp van deze documentaire is de manier waarop de huidige maatschappij omgaat met schoonheidsidealen. De alsmaar toenemende "regels" waaraan je je moet houden om erbij te horen en om als "mooi" gezien te worden kan leiden tot verlies van vriendschappen, onzekerheid en mentale gezondheidsproblemen. Ik wilde dit probleem omzetten in een ironische gids waar je door de regels om perfect te worden heengaat. Aan het begin van de interface kun je je eigen gids kiezen die je door de interface heen meeneemt. De interface zelf bestaat uit een aantal verschillende onderdelen, namelijk een lijst met 50 regels om perfect te zijn, een groepschat waar de gebruiker in kan antwoorden, een makeover-minigame en een filter die je gezicht verandert.

You may also like

Back to Top